!!!! BREAKING !!!!

06 januari 2019

!!!! BREAKING !!!!

Op zaterdag 5 januari is op de drukbezochte “Prinsoetroping” de nieuwe Hoogheid van De Reube bekend gemaakt. Voor het eerst in de rijke historie van de vereniging is er dit seizoen sprake van een trendbreuk. Dit jaar wordt de scepter namelijk gezwaaid door Prinses Esther I (Houben). De Reube willen hiermee trendsetter zijn voor de rol van vrouwen in de hedendaagse cultuur. Met het oog op ontwikkelingen in andere verenigingen, waarin vrouwen een steeds prominentere rol bekleden, zijn De Reube van mening om hier niet in achter te kunnen blijven en te breken met de bestaande traditie.
.
Prinses Esther (3x11 jaar) is, als echt Reubinneke, in het dagelijks leven werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast is ze lid van schutterij st. Willibrordus Obbicht waar ze de dwarsfluit bespeelt. Ook is Prinses Esther een fanatiek lid van de carnavalsgroep “wie auwer wie gekker”. Bij onze kersverse en (vrij)gezellige Prinses stroomt het “vastelaovesblood” al vanaf jonge leeftijd door de aderen. Haar moeder Tillie ontving enkele jaren geleden het “Vastelaoveshart” van de gemeente Sittard-Geleen-Born. De Reube zijn ervan overtuigd dat het samen met Prinses Esther I een geweldig seizoen zal worden. 
Reube Alaaf !! 
Mië Nuujts